Kai norėsite paruošti šį patiekalą, tai atmojuokite kelias valandas, nes vyniotinis turės pagulėti šaldytuve 3-4 valandas.

Reikės:
0,5 geltonos saldžios paprikos,
50 g gliaudytų pistacijų,
350 g fermentinio sūrio,
200 g varškės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
0,5 šaukštelio kario miltelių,
250 g vištienos filė,
1 šaukšto augalinio aliejaus,
2 šaukštų konservuotų kukurūzų.

Gaminimas. Įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve. Paklokite ant kepimo skardos pergamentą, tolygiai išsklaidykite tarkuotą sūrį.

Kiškite skardą į orkaitę 10 minučių, kol sūris visiškai išsilydys. Ištraukite skardą ir leiskite sūriui atvėsti.

Vištienos filė dėkite į puodą, užpilkite karštu sūdytu vandeniu ir virkite 25 minutes (kol išvirs).

Tada pergamentą su sūriu perkelkite ant stalo, uždenkite kitu pergamento lakštu ir iškočiokite, kad būtų taisyklingas stačiakampis.

Vištieną atvėsinkite, supjaustykite šiaudeliais, apibarstykite kariu ir juodaisiais pipirais.

Iš paprikos išimkite vidurius, sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Pistacijas suknežinkite peilio geležte. Sumaišykite varškę su vištiena, pistacijomis, paprika, kukurūzais ir petražolėmis, pagardinkite druska (pagal skonį), įpilkite aliejaus.

Ant sūrio lakšto išsklaidykite paruoštą vištienos ir pistacijų įdarą, suformuokite vyniotinį ir susukite į foliją. Padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms. Tada supjaustykite griežinėliais ir vaišinkite šeimos narius bei svečius.