Tačiau mokslininkai mėgsta ištirti visas sritis, nepamiršdami ir tų, kuriose rodos jų įsikišimas nėra prasmingas. Tai va - grupė mokslininkų iš Džordžijos valstijos (JAV) sudarė sąrašą vertybių, kurios nulemia laimingą santuoką.

Pasirodo, ilgametę, tvirtą ir darnią partnerystę lemia šešios pagrindinės plytos, iš kurių galima suręsti patvarų santuokos rūmą: jausmų chemija, pagarba, pasitenkinimas/malonumas, mėgavimasis, pasitikėjimas ir atjauta.

Kai visi šie komponentai yra stiprūs, moterys, kaip teigia mokslininkai, gali būti ramios ir tvirtos, kad jų vyrams santuoka yra gyvybiškai svarbi.

Tyrimui mokslininkai sudarė specialų testą iš šešių klausimų. Į juos atsakė daugiau kaip 2000 įvairaus amžiaus porų.

1 klausimas - jausmų chemija: kokios emocijos jus apima, išvydus savo mylimąjį/-ąją: susijaudinimas, romantika ar aistra?

2 klausimas - pagarba: kaip vyksta jūsų kasdienis bendravimas? Poroms teko įvertinti vienas kito gebėjimą išklausyti, nepertraukiant partnerio.

3 klausimas - pasitenkinimas: ar jaučiatės natūraliai, būdamas su savo partneriu, kiek jūs yra savimi?

4 klausimas - mėgavimasis: kaip dažnai rengiate romantiškus vakarus?

5 klausimas - pasitikėjimas: ar patikite visas savo asmenines baimes, svajones ir troškimus partneriui, nesibaimindamas, kad vėliau tai bus panaudota prieš jus?

6 klausimas - atjauta: kaip jaučiatės, kai partneris dėl kažko kremtasi ar jam reikia pagalbos?

Po šio testo paaiškėjo, kad tos poros, kurios į klausimus atsakė „taip", tvirtai ir aiškiai, santuokoje jaučiasi laimingos, turi nemenką šeiminio gyvenimo stažą.

Mokslininkai perspėja: jei vyro ir moters požiūriai į šias vertybes nesutampa, žiūrint į ateitį, tokios poros bendravimas atšals, partneriai metams bėgant nesupras vienas kito ir ims galvoti apie skyrybas...