„Mėgaujuosi vakarykščio pyrago gabalėliu ir šiandien jis man atrodo netgi skanesnis nei vakar. Pagrindiniai rudens veikėjai – obuolys ir moliūgas – tikrai šaunus duetas“, – neslėpė socialiniame tinkle „Žalia mėta“ puslapį turinti ir kulinariją mėgstanti moteris.
Obuolių ir moliūgo pyragas. Patiekalui paruošti reikalingi šie ingredientai:
Trupinėliai
Ruginiai viso grūdo miltai, 6 v.š.
Spelta tamsieji miltai, 3 v.š.
Cukrus, 3 v.š.
Sauja graikiškų smulkintų riešutų
Sauja razinų
Sviestas, 180 g
Įdarui reikės:
Obuoliai, apie 500 g
Moliūgas, apie 400 g
Cukrus, 3 v.š.
Cinamonas
Obuolienė, 4 v.š.
Pyrago viršutiniam sluoksniui pabarstyti: Rudasis cukrus, 3 v.š.
Tarkuota citrinos žievelė
„Miltus, sviestą, cukrų sutryniau mediniu šaukštu. Galima trupinius formuoti ir pirštais. Sudėjau razinas, riešutus. Sumaišiau. Pusę šios masės subėriau į kepimo indą. Tada – sluoksnis stambiai pjaustytų obuolių, cinamonas, cukrus. Po to – sluoksnis smulkiau supjaustyto moliūgo gabalėlių, sumaišytų su obuoliene. Viršutinis sluoksnis – likusi trupininė masė. Orkaitėje kepiau apie valandą, 170 -180 °C temperatūroje. Dar šiltą pyragą pabarsčiau rudojo cukraus ir citrinos žievelės mišiniu ir palaikiau karštoje, jau išjungtoje orkaitėje“, – socialiniame tinkle receptu dalinosi „Žalia mėta“ kulinarinio puslapio kūrėja.