„Mėgaujuosi vakarykščio pyrago gabalėliu ir šiandien jis man atrodo netgi skanesnis nei vakar. Pagrindiniai rudens veikėjai – obuolys ir moliūgas – tikrai šaunus duetas“, – neslėpė socialiniame tinkle „Žalia mėta“ puslapį turinti ir kulinariją mėgstanti moteris.

Taigi, Živilė jums siūlo išsikepti trupininį obuolių ir moliūgo pyragą su graikiškais riešutais.
Obuolių ir moliūgo pyragas

Obuolių ir moliūgo pyragas. Patiekalui paruošti reikalingi šie ingredientai:

Trupinėliai
Ruginiai viso grūdo miltai, 6 v.š.
Spelta tamsieji miltai, 3 v.š.
Cukrus, 3 v.š.
Sauja graikiškų smulkintų riešutų
Sauja razinų
Sviestas, 180 g

Įdarui reikės:

Obuoliai, apie 500 g
Moliūgas, apie 400 g
Cukrus, 3 v.š.
Cinamonas
Obuolienė, 4 v.š.
Pyrago viršutiniam sluoksniui pabarstyti: Rudasis cukrus, 3 v.š.
Tarkuota citrinos žievelė

„Miltus, sviestą, cukrų sutryniau mediniu šaukštu. Galima trupinius formuoti ir pirštais. Sudėjau razinas, riešutus. Sumaišiau. Pusę šios masės subėriau į kepimo indą. Tada – sluoksnis stambiai pjaustytų obuolių, cinamonas, cukrus. Po to – sluoksnis smulkiau supjaustyto moliūgo gabalėlių, sumaišytų su obuoliene. Viršutinis sluoksnis – likusi trupininė masė. Orkaitėje kepiau apie valandą, 170 -180 °C temperatūroje. Dar šiltą pyragą pabarsčiau rudojo cukraus ir citrinos žievelės mišiniu ir palaikiau karštoje, jau išjungtoje orkaitėje“, – socialiniame tinkle receptu dalinosi „Žalia mėta“ kulinarinio puslapio kūrėja.