Pamaniau, kad reiktų pasidomėti normaliais, žemiškais įdarais žąsiai, kalakutui bei vištai (dar neapsisprendžiau, kurį kepsiu, mat svečių sąrašas ne iki galo aiškus). Nieko nelaukusi dalinuosi:

Kiaulienos, šalavijų ir svogūnų įdaras kalakutui
Ingredientai:
1 didelis smulkiai sukapotas svogūnas
1 arbatinis šaukštelis su kaupu džiovintų šalavijų
4 valgomieji šaukštai su kaupu baltos duonos džiūvėsėlių
2-3 valgomieji šaukštai verdančio vandens
900 g faršo
druskos ir šviežiai sumaltų juodųjų pipirų

Metodas:
Sumaišykite svogūnus, šalavijus ir duonos trupinius dideliame dubenyje, užpilkite verdančiu vandeniu bei išmaišykite. Į mišinį įdėkite faršą ir pagardinkite prieskoniais.

Džiovintų slyvų ir žąsies kepenėlių pašteto įdaras žąsiai
Ingredientai:
40-50 minkštų džiovintų slyvų be kauliukų
300 ml balto vyno arba 150 ml sauso balto vermuto
425 ml jautienos sultinio
1 smulkiai sukapotos žąsies kepenėlės
2 valgomieji šaukštai smulkiai sukapotų askaloninių česnakų
10 g sviesto
150 ml portveino
110 g sukapoto žąsies kepenėlių pašteto
2-3 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių
Žiupsnelis kvapiųjų pipirų
žiupsnelis čiobrelių
druskos ir pipirų pagardinimui

Metodas:
Užvirinkite džiovintas slyvas vyne ir palaikykite jas uždengtoje keptuvėje kol jos suminkštės – apie 10 minučių. Nuvarvinkite jas, o virimo skystį palikite. Nedidelėje keptuvėje svieste apie 2 minutes pakepinkite žąsies kepenėles ir askaloninius česnakus. Sudėkite juos į maišymo indą. Keptuvėje virkite portveiną, kol jo liks tik 2 valgomieji šaukštai. Supilkite jį į maišymo indą. Į indą įdėkite žąsies kepenėlių paštetą bei prieskonius ir gerai išmaišykite. Jei norite, kad pavyktų lengvai prikimšti, o mišinys atrodo per šlapias – sudėkite džiūvėsėlius. Pagardinkite kvapiaisiais pipirais, čiobreliais, druska ir pipirais. Į kiekvieną džiovintą slyvą įdėkite 1 arbatinį šaukštelį įdaro, tada prikimškite jomis žąsį, užverkite ją ant iešmo arba užsiūkite ir kepkite orkaitėje.

Prancūziškas kaštainių ir obuolių įdaras kalakutui
Ingredientai:
450 g nuluptų valgomų obuolių (be šerdelių)
900 g konservuotų, nesmulkintų, nesaldintų, grubiai sutrintų kaštainių
175 g sūdytos arba šviežios kiaulienos papilvės, supjaustytos mažais griežinėliais
2 smulkiai sukapoti askaloniniai česnakai
sauja smulkiai sukapotų petražolių
1 kiaušinis

Metodas:
Švelniai troškinkite uždengtus obuolius su 1 valgomuoju šaukštu vandens, kol pasidarys tyrelė. Sudėkite ją į grubiai sutrintus kaštainius, kiaulieną, askaloninius česnakus, petražoles bei įmuškite kiaušinį. Įdaru prikimškite kalakutą.