Smagiausia dalis man – kai suktinukus kepu ir laistau grietinėles bei sultinio padažu. Nosį kutena toks malonus kvapas, kad, regis, tuoj suritintum tuos suktinukus be jokio garnyro.
Mėginau valgyti su ryžiais ir su bulvių koše, bet pastaruoju metu nugali paprastumas – suktinukai ir daržovės. Pats geriausias derinys.
Ai, tiesa, jei gaminsite daržovių salotas, išvenkite grietinės, gardinkite jas alyvuogių aliejumi.
Reikės:
4 vištienos filė gabaliukų,
100 g olandiško sūrio (arba Brie),
4 plonų kumpio juostelių,
8 šalavijo lapelių,
300 ml vištienos sultinio,
4 šaukštų grietinėlės (35 proc. riebumo),
2 šaukštų augalinio aliejaus,
1 šaukšto sviesto,
druskos,
juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Vištienos filė gabalėlius nuplaukite, nusausinkite. Išmuškite iki plono blyno, pabarstykite pipirais, druska.
Sūrį supjaustykite į 4 dalis, dėkite po gabalėlį į kiekvieną vištienos blynelį ir susukite ritinėlį.
Dabar ant stalo padėkite kiaulienos kumpio juosteles, ant jų – po 2 šalavijo lapelius, tada jau – po vištienos ritinėlį ir susukite. Kumpio apsiaustėlį sutvirtinkite mediniu smeigtuku. Turite 4 dailiai aprengtus suktinukus.
Įkaitinkite keptuvėje aliejų drauge su sviestu, dėkite suktinukus ir kepkite 5 minutes, o apvertusios kitą jų pusę – 4 minutes.
Apkeptus suktinukus išimkite ir padėkite į lėkštę, o į keptuvę supilkite vištienos sultinį ir, mentele pamaišydamos, kaitinkite 4 minutes.
Tada supilkite grietinėlę, išmaišykite, sudėkite atgal vištienos suktinukus ir kepkite 6 minutes, nuolat apliedamos patiekalą keptuvėje esančiu padažu.
Nukaitusios patiekalą uždenkite ir palikite pastovėti dar 10 minučių. Valgykite su šviežių daržovių salotomis. Skanaus!