Aš nuolat kovoju su viršsvoriu, bet man labai patinka skaniai pavalgyti, todėl ieškau būdų kaip sveikai ir skaniai mėgautis maistu.
Prieš keletą metų atradau nuostabų receptą kaip skaniai išvirti žuvį salotoms ar karštam patiekalui. Kuris išliktų sultingas, sodrus, kvapnus ir neriebus. Siūlau išbandyti ir jums ;)
Reikės:
400 g lašišos,
druskos,
lauro lapo,
pipirų,
kitų prieskonių (pagal įkvėpimą).
Salotoms reikės:
1 avokado,
1/2 raudonojo svogūno,
10 vyšninių pomidorų,
1 šaukšto balzaminio acto,
1/4 citrinos,
alyvuogių aliejus,
druskos.
Gaminimas. Užvirkite vandenį su lauro lapais, druska, pipirais ir kitais jums tai dienai maloniais prieskoniais. Į verdantį vandenį sudėkite porcijomis supjaustytos lašišos gabalėlius. Vėl vandeniui užvirus, išjunkite ir palaukite apie 5 minutes.
Salotoms supjaustykite riekelėmis svogūną, avokadą, pomidorus. Sumaišykite su balzaminiu actu, citrinos sultimis, aliejumi, druska.
Pabandykite taip pasigaminti lašišą ir tikiu, kad suprasite, kad ji išlieka nerealiai sultinga, kvapni, aromatinga ir t.t.
Mes taip gaminame žuvytę jau ne vienerius metus ir vis dar nenusivylėme:)
Recepto autorės puslapis: http://cocinarendez-vous.blogspot.com/