Vištienos karį galima ruošti su įvairiomis daržovėmis, todėl jei neturite po ranka moliūgo, rinkitės cukiniją ar baklažaną. Man labiausiai patinka valgyti su ryžiais, bet jie tikrai nėra būtini. Jei širdis geidžia, galite ir su bulvėmis valgyti. Beje, jei tikrai mėgstate kokosų pieną, galite jo pilti daugiau. Kad nereikėtų išpilti likusiokokosų pieno (paprastai skardinėje būna apie 400 ml), galimasupilti visą kokosų pieną ir tik 100 ml sultinio.

Reikės:
300 g vištienos filė,
500 g moliūgo,
250 ml kokosų pieno,
250 ml vištienos sultinio,
2 šaukštų sezamo sėklų,
1 šaukšto aliejaus,
1 svogūno,
3 česnako skiltelių,
2 šaukštelių šviežio susmulkinto imbiero,
1 šaukštelio maltos kalendros,
2 šaukštelių malto kumino,
2 šaukštelių smulkiai supjaustytų šviežių čili pipirų,
1 raudonos saldžiosios paprikos.

Gaminimas. Įkaitintoje keptuvėje porą minučių pakepinkite sezamo sėklas, kol šios šiek tiek apskrus. Išimkite iš keptuvės.

Į keptuvę supilkite aliejų, suberti smulkintą svogūną ir pakepinkite maždaug 3 minutes, kol suminkštės.
Suberti spaudykle išspaustas česnako skilteles, imbierą ir prieskonius. Nuolat maišydamos pakepinkite maždaug vieną minutę, kol atsiskleis prieskonių aromatas.

Vištieną smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Kepkite, kol mėsa apkeps iš visų pusių ir nebus rausva.

Moliūgą supjaustykite kubeliais, paprikas - plonomis juostelėmis. Suberti moliūgo ir saldaus pipiro gabaliukus į keptuvę ir dar pakepkite 2 minutes. Tuomet supilkite kokosų pieną bei sultinį, troškinį užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir viską patroškinkite dar maždaug 10 minučių.

Atidenkite keptuvę ir dar 5-10 minučių troškinkite, kol moliūgas suminkštės, o padažas sutirštės.
Pagardinkite druska ir patiekite užbarsčiusios sezamo sėklų.

Skanaus!