* Tyrimai parodė, kad kiviuose esančios skaidulos gali turėti įtakos išmatų konsistencijai ir virškinimo greičiui, nes jos geba sulaikyti daugiau vandens nei kituose vaisiuose esančios skaidulos, rašo „Health“.
Todėl šios virškinimui naudingos savybės gali padėti nuo vidurių užkietėjimo kenčiantiems žmonėms.
Laisvųjų radikalų sukeltas oksidacinis stresas pažeidžia sveikas ląsteles ir lemia įvairias ligas. Vos viename kivyje yra 64 miligramai (mg) vitamino C, t. y. 71 proc. rekomenduojamos dozės vyrams ir 85 proc. rekomenduojamos dozės moterims.
Tyrimai parodė, kad vos keturias savaites per dieną suvalgant po du kivius, gali pagerėti imuninių ląstelių funkcija žmonėms, kurių organizme yra mažai vitamino C.
Kiviai taip pat gali turėti teigiamą poveikį cholesterolio kiekiui – įrodytas ryšys tarp kasdienio kivių vartojimo ir bendro cholesterolio kiekio sumažėjimo.
* Kiviai gali būti maistingas subalansuotos mitybos priedas, ypač norintiems numesti svorio. Jie yra saldūs, bet mažai kaloringi.
* Įdomu tai, kad kiviai taip pat gali būti naudingi ir akių sveikatai. Įspūdinga maistinių medžiagų įvairovė gali padėti išlaikyti optimalų regėjimą ir sumažinti su amžiumi susijusių regėjimo problemų, tokių kaip geltonosios dėmės degeneracija ir katarakta, riziką.
Apskritai tai galingas vaisius, turtingas skonio ir maistinių medžiagų. Nepaisant nedidelio dydžio, juose yra nemažai rekomenduojamos daugelio vitaminų ir mineralinių medžiagų paros normos.
Kiviuose gausu vitamino C, vario ir vitamino K, be to, juose yra mažesnis kiekis daugelio kitų svarbių maistinių medžiagų.