Tiems, kam nustatytas padidėjęs blogojo cholesterolio kiekis kraujyje, Amerikos širdies asociacija rekomenduoja sumažinti maisto produktų, kuriuose yra daug cholesterolio ir sočiųjų riebalų, vartojimą.
Taigi, kaip tokiu atveju geriausia ruošti kiaušinius? Yra keletas būdų, ir vienas iš jų – pusryčiams, pietums ar vakarienei naudoti tik kiaušinių baltymus. Pavyzdžiui, galima išvirti kiaušinius kietai ir pašalinti trynį, rašo healthdigest.com.
„Dviejuose kiaušinio baltymuose yra daugiau baltymų nei viename visame kiaušinyje, juose nėra cholesterolio ir sočiųjų riebalų“, – rašoma leidinyje.
Tačiau, žinoma, vien kiaušinių baltymų gali neužtekti pilnaverčiam maistui ir pasisotinimui.
Štai kodėl verta prie jų pridėti keletą kitų maisto produktų, kurie taip pat mažina cholesterolio kiekį.
Tarp šių maisto produktų yra avižiniai dribsniai, kurie dar yra ir geras tirpiųjų skaidulų šaltinis.
„Nedidelis dubenėlis avižinių dribsnių su kiaušinių baltymais yra geras būdas pradėti dieną ir tuo pat metu kontroliuoti cholesterolio kiekį“, – vertina mitybos specialistai.
Kaip garnyrą taip pat galite naudoti skaidulinių medžiagų turinčias pupeles.
Taip pat naudingi avokadai, kuriuose gausu mononesočiųjų riebalų, ir pomidorai, turintys galingo antioksidanto likopeno.