Pavasaris – tai dingstis į savo mitybą įtraukti daugiau vaisių ir daržovių. O vienas geriausių maisto produktų, kuris yra tiesiog būtinas, yra agurkai. Kaip rašo indianexpress.com, mitybos specialistas Archanas Batra papasakojo apie pagrindinius agurkų privalumus sveikatai.

Agurkų nauda sveikatai


Daugiau nei 95 proc. vandens turintys agurkai yra puikus būdas išvengti dehidratacijos, ypač kai pradeda kilti temperatūra, sakė gydytojas.

Be to, nepaisant to, kad agurkuose mažai kalorijų, juose gausu svarbiausių maistinių medžiagų.

„Jie yra geras vitamino K, vitamino C, kalio ir magnio šaltinis, kurie atlieka svarbų vaidmenį palaikant bendrą sveikatą“, – sakė daktaras Batra.

Be to, agurkai yra neįtikėtinai universalūs ir gali būti dedami į įvairius patiekalus.

„Supjaustyti griežinėliais salotose, įmaišyti į kokteilius arba naudojami kaip traškus sumuštinių viršus, agurkai patiekalams suteikia tekstūros, skonio ir maistinės vertės“, – pridūrė mitybos specialistas.

Agurkuose taip pat gausu skaidulų, kurios būtinos sveikai virškinimo sistemai. Įtraukdami agurkus į savo mitybą, galite išvengti vidurių užkietėjimo.

Be to, šiose daržovėse yra antioksidantų, pavyzdžiui, beta karotino ir flavonoidų, kurie padeda neutralizuoti kenksmingus laisvuosius radikalus organizme.

Vartojant daug antioksidantų turinčius maisto produktus svarbu apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų ir sumažinti lėtinių ligų riziką.

Dėl didelio vandens ir skaidulų kiekio agurkai yra sotūs, nors turi mažai kalorijų. Ši savybė padės veiksmingai kontroliuoti svorį.