Vienas iš įdomesnių numato būtinai užšaldyti bulves prieš gaminant iš jų bet kurį patiekalą. Tad kodėl prieš verdant ar kepant bulves visų pirma jas reikia užšaldyti?
Jums prireiks: bulvių, druskos, cukraus, saulėgrąžų aliejaus.
Taigi, užsinorėjus skrudintų bulvyčių, nebūtina lėkti į artimiausią greito maisto užkandinę. Jums tereikia namuose turėti visus išvardytus produktus ir šaldiklį. Be išvardytų dalykų jums reikės švaraus vandens, peilio ir dviejų rankų, kuriomis teks atlikti nesudėtingas manipuliacijas.
Visų pirma bulves reikia nuplauti, nuskusti ir dar kartą nuplauti, tada supjaustyti šiaudeliais. Visa tai daroma paprastu peiliu. Jei šiaudeliai nebus tobulai vienodo dydžio – nesijaudinkite. Nepamirškite, kad pjaustant bulves, jų šiaudelius reikia iškart mesti į šaltą vandenį, kad jie nepajuoduotų.
Kitas žingsnis – gaminame marinadą. Tam reikia paimti du puodelius vandens, ištirpinti juose 1 arbatinį šaukštelį druskos ir 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Visa tai sumaišykite vienoje talpoje ir į šį marinadą suberkite šiaudeliais supjaustytas bulves. Palaukite 20 min. Per šį laiką vanduo turi tapti matinis nuo išsiskyrusio krakmolo.
Vos tik vanduo taps matinis, nupilkite jį ir išberkite bulves ant rankšluosčio arba servetėlės. Viršų užklokite dar viena servetėle ir gerai nuspauskite šiaudelius. Pradžiovintas bulves įdėkite į šaldiklį 1,5 val., kad jos visiškai sušaltų. Kepdami taip apdorotas bulves pastebėsite, kad iš išorės bulvių šiaudeliai kieti, o viduje primena bulvių košę – taigi, gavote tikras skrudintas bulvytes!
Kadangi retas žmogus namie turi specialiai bulvėms skirtą skrudintuvą, jį gali pakeisti paprasta keptuvė su saulėgrąžų aliejumi. Aleijaus reikia pilti daugiau, nei paprastai pilame kepdami bulves – apytikriai jo turėtų būti 1-1,5 cm nuo dugno. Prieš kepdami šiaudelius įkaitinkite keptuvę iki ne mažiau nei 180 laipsnių. Pirmas 5 sekundes aliejus labai stipriai taškysis į šonus, tad nepamirškite imtis apsaugos priemonių! Bulvių šiaudelius taip skrudinti reikia 7-8 minutes.