Kiekviena šeimininkė turi savo mažų paslapčių, kaip gaminti „Olivjė“ salotas, arba baltąją mišrainę, kita vertus, dažnai daroma ir klaidų, kurios trukdo mėgautis idealiu salotų skoniu.
Keli profesionalūs virtuvės šefai pakomentavo, kokios esminės klaidos daromos, gaminant šias salotas:
1 klaida – daug majonezo
Į salotas dedama tik majonezo, tačiau nereikia persistengti ir prikrauti per daug.
Naujų atspalvių skoniui suteiktų keli šaukšteliai grietinės ar grietinėlės į majonezą, toks salotų užpilas būtų lengvesnis. Puikus variantas – graikinis jogurtas.
Šefai siūlo pasigaminti naminio majonezo – tada jos būtų tiesiog tobulos.
Kad salotose neatsirastų skysčio, majonezo įdėkite ir išmaišykite prieš pat patiekdami į stalą.
2 klaida – virta dešra
Nė vienas virtuvės šefas nepagirs salotų, į kurias įpjaustyta virtos dešros.
Pagrindinis komponentas turi būti mėsa – vištienos filė, kiauliena ar jautiena.
Jerubių mėsos, kurios į salotas dėjo jų kūrėjas, tikriausiai nerasite, bet ir su kitokia mėsa skonis bus puikus. Svarbiausia – nedėkite virtos dešros.
3 klaida – daug bulvių
Pridėjus daug bulvių, salotos bus sausokos, krakmolingos.
Bulvės neturi būti pagrindiniu komponentu. Pakaks 3–4 vidutinio dydžio bulvių 12–14 porcijų salotų.
4 klaida – konservuoti žirneliai
Pasak šefų, neįmanoma įsivaizduoti baltos mišrainės be konservuotų žirnelių, tačiau klaida jų dėti.
Skoniu konservuoti žirneliai primena bulves, todėl nesuteiks salotoms naujo skonio.
Į salotas dėkite šaldytų žirnelių – jos bus gaivesnės, lengvesnės.
5 klaida – mažai kiaušinių
Kiaušiniai suteikia salotoms švelnaus skonio, todėl jų negailėkite. Šefai rekomenduoja į 12 porcijų dėti mažiausiai tris kiaušinius. Kiaušiniai susies ir subalansuos visų kitų komponentų skonį.