Atsižvelgdami į turimą česnakų kiekį, pasiruoškite atitinkamą skaičių stiklainių, rašoma portale novate.ru. Stiklainiai turi būti švarūs, be to, sterilizuoti karštais garais – lygiai kaip konservuojant daržoves arba vaisius. Į sterilius ir sausus stiklainius jau galima dėti česnakus, tad drąsiai kraukite iki paties viršaus.
Tolesnis žingsnis – marlės paruošimas. Atsikirpkite didoką jos gabalą ir sulankstykite taip, kad gautumėte bent tris sluoksnius. Būtent marlė šiuo atveju kuo puikiausiai pakeis dangtelį. Elgtis galima dvejopai. Pirmas būdas – sugrūsti sulankstytą marlę į stiklainį, užklojant ja česnakus, o antras – uždengti marle stiklainio angą (tarsi dangteliu), o kad ji laikytųsi, prispausti gumyte.
Taip paruoštus česnakų stiklainius būtina laikyti šiltoje patalpoje, kurioje laikosi pastovi drėgmė ir temperatūra. Jokiu būdu nestatykite stiklainių į šaldytuvą ir neneškite į rūsį. Taip pat atminkite, kad taip laikomus česnakus reikia naudoti tvarkingai: tiktai ištuštinus vieną stiklainį, pereiti prie kito.