Mano galva, šie grybai taip pat labai tinka prie antienos. Todėl pabandęs vieną labai gerą receptą, siūlau jį pamėginti ir Jums.
Reikės (2-3 asmenims):
500 g antienos krūtinėlių su oda
1 šaukštelio sezamų aliejaus
1 šaukštelio (su kaupų) smulkiai malto pankolio
½ šaukštelio druskos
½ šaukštelio cinamono
½ šaukštelio smulkiai maltų juodųjų pipirų (pageidautina šviežiai maltų)
3 džiovintų anyžiaus žvaigždžių
30-40 g džiovintų šiitakė grybų
3 šaukštų skysto medaus
4 šaukštų sojos padažo
5 saujų bamasti ryžių
Gaminimas:
Grybus užpilkite šiltu vandeniu ir mirkykite pernakt (grybai turi būti pilnai panirę vandenyje).
Prieš gaminant patiekalą paruoškite prieskonius: sumaišykite pankolį, druską, cinamoną, pipirus bei sezamų aliejų. Aštriu peiliu antienos odelę įpjaukite negiliais pjūviais ir viską įtrinkite paruoštais prieskoniais.
Išimkite iš vandens grybus ir nupjaukite jų kotelius – jie per kieti valgyti.
Kelis kartus praplaukite ryžius, o supylę juos į puodą užpilkite vandeniu, kuriame virsite. Tokiu būdu jie šiek tiek išbrinks ir labai greitai išvirs.
Paruoštą antieną įdėkite į keptuvę odele žemyn ir pradėkite kaitinti. Filė iš lėto pradės kepti. Kai odelė gerai apskrus, apverskite antieną ir apkepinkite kitą pusę. Tuomet į keptuvę supilkite medų, soją, įdėkite anyžiaus žvaigždes bei šiitakė grybus.
Viską sumaišykite ir patroškinkite ant didelės kaitros apie 2-3 min.
Viską perdėkite į karščiui atsparų indą ir pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10-15 min. (galite įjungti vidinį orkaitės ventiliatorių – mėsa labiau apskrus).
Kol antiena su grybais kepa, išvirkite ryžius.
Iškepusią antieną supjaustykite juostelėmis. Vidus turi būti šiek tiek neiškepęs – švelniai rožinės spalvos. Tai garantuos, jog antiena tikrai bus minkšta. Visus produktus išdėliokite lėkštėse, pagardinkite padažu ir mėgaukitės rytietiškų skonių deriniu.
Skanaus!