8 porcijos

Produktai:

20 g mielių,
2 šaukšteliai cukraus,
230 ml pieno,
50 g sviesto + truputis patepti,
1 šaukštelis druskos,
350 – 400 g miltų,
1 kiaušinio trynys.

Produktai įdarui:

5 vištienos kulšelės,
300 g pievagrybių,
1 svogūnas,
1 šaukštas sojos padažo,
aliejaus,
juodųjų maltų pipirų,
druskos.

Kaip gaminti:

1. Mieles ištirpinkite šiltame piene. Suberkite cukrų, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje pastovėti 15 min.

2. Persijokite miltus. Suberkite druską, mielių ir pieno masę, ištirpintą sviestą. Užminkykite tešlą (jei reikia, įberkite daugiau miltų, tik žiūrėkite, kad tešla nebūtų per sausa).

3. Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į aliejumi apteptą dubenį, uždenkite plėvele ir pastatykite šiltoje vietoje 1 val. Tešla turi padidėti 1,5 – 2 kartus.

4. Įdarui vištieną supjaustykite gabalėliais, pasūdykite, įberkite pipirų ir iškepkite aliejuje (kepkite apie 10 min.).

5. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūnus – pusžiedžiais. Pamaišydami kepkite grybus ir svogūnus aliejuje, sumaišytame su sojos padažu apie 5 – 7 min.

6. Sumaišykite vištieną su grybais, įberkite druskos, pipirų. Išmaišykite.

7. Pakilusią tešlą padalinkite į 16 dalių. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 5 mm storio apskritimą, centre uždėkite įdaro, kraštus užspauskite.

8. Sudėkite pyragėlius į popieriumi išklotą kepimo skardą. Aptepkite juos kiaušinio tryniu. Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 min. (pyragėliai turi paskrusti).

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)