Kai prieš šventes laikas virtuvėje ribotas, o vistiek norisi nustebinti svečius, tikru išsigelbėjimu taps vieno kąsnio užkandžiai – iš nedidelio kiekio produktų lengva sukurti skirtingus skonių ir spalvų derinius. Šie mažyčiai gardėsiai patraukia akį, o jų gamyba nereikalauja nei kulinarinių žinių, ...
Užkandžiai
581 straipsnių
Niekam ne paslaptis, kad sūriems užkandžiams dažnai sunku atsispirti net ir tada, kai jaučiamės sotūs. Ypač jų norisi dabar, kai už lango kartas nuo karto pasirodo snaigės, o oro temperatūra vis labiau primena apie artėjantį žiemos periodą, kviečiantį jaukiems šventiniams pasisėdėjimams namuose. Die...
Jeigu mėgstate konservuoti, ir svarbiausia – turite ką, tačiau senieji patiekalai jau pabodo, išbandykite kartveliškus užkandžius iš virtų pupelių su svogūnais, česnakais, įvairiais prieskoniais ir žolelėmis. Tai šią žiemą galėtų tapti jūsų stalo pažiba. Juos galima gardinti grybų, mėsos patiekalus,...
Įsitraukusi komanda – tai kiekvieno darbdavio lūkestis. Energingi, motyvuoti, savo darbe matantys prasmę darbuotojai yra produktyvesni, linkę būti lojalesniais savo organizacijai. Visgi, ne kiekvienas darbdavys gali pasiūlyti nuolatinį augimą ar kitus profesine prasme svarbius aspektus, kurie dažnai...
Turint tikslą sulieknėti, svarbu ne tik apgalvoti porcijos dydį, bet ir sumaniai pasirinkti užkandžius. Jų reikės – kad neperalktumėte tarp valgymų ir kad organizmui nepritrūktų maistingų medžiagų. Vieno produkto ilgai vengta arba stipriai ribotas jo kiekis, baiminantis jame esančių riebalų ir nemaž...
Šitaip paruoštas bulves galima valgyti tiek šiltas, tiek šaltas. Ypatingai gardus patiekalas, kurio paragauti neatsisakys nė vienas.
Vieno kąsnio užkandžiai – geriausias sprendimas ruošiant švenčių stalą. Ir kuo įvairesnių bus užkandžių, tuo laimingesni valgytojai. Jūsų dėmesiui – 10 idėjų užkandžių stalui. Tekste rasite šiuos receptus: lašišos vėrinukai, agurkai su krevetėmis, įdaryti pomidoriukai, vieno kąsnio sumuštiniai su rū...
Norintiems svečius pavaišinti dar nematytu patiekalu, rekomenduojame pagaminti ryžių traškučių. Kone orinis užkandis su kreminio sūrio bokšteliais ne tik atrodo įspūdingai. Ryžių traškučiai suteiks gomuriui tikrą skonių puotą.
„Kai reikia greitai paruošti lengvą užkandį, tuomet gaminu lavašo suktinukus, į kuriuos iš principo galima dėti viską, ką tik mėgstate. Su kuo begamintumėte, jie būna skanūs, ryškūs, gražūs ir spalvoti. Suktinukai lengvai suformuojami, svarbu jiems sustingus gražiai supjaustyti. Jie tinka ir švente...
Saulėtas dienas atnešęs pavasaris ne vieną paskatino šiek tiek pasitempti ir atidžiau žiūrėti, ką dedame į lėkštę. Sunkius ir sočius patiekalus dažno namuose jau spėjo pakeisti lengvesni ir sveikesni ingredientai, o kaip su užkandžiais? Atsisakyti tikrai nebūtina, juk užkandžiauti taip pat galima sv...
Parodė, kokiomis gėrybėmis darbuotojus džiugina šiuolaikiniai darbdaviai – tokių užkandžių populiarumas sparčiai auga (3)
Šiuolaikinis biuro darbuotojas jau nebeturi sukti galvos, ar biure bus kavos, geriamo vandens – šių priemonių darbdaviai jau neįvardija kaip motyvacijos stiprinimo darbuotojams, tai jau tapo biuro būtinybe. Būtinybe tampa ir užkandžiai, kuriuos darbuotojai randa virtuvėlėje. Ir nors seniau vienus ža...
Turėkite šiuos užkandžius po ranka, kad beveik akimirksniu pasikrautumėte energijos.
Skubant dienos metu daugelis mėgsta pasilepinti greitai paruošiamais, bet pigiais ir gardžiais patiekalais. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kiekvienos dienos meniu turėtų būti praturtintas sveikatai palankiais produktais, pavyzdžiui, avokadais, žuvimi, lęšiais, daržovėmis, kokybiška...
Jei nežinote, kaip paruošti užkandžių lėkštę, būtinai pasinaudokite virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimais. Patikėkite – jokio vargo, jokios gaišaties ir užtruksite vos kelias minutes. O susirinkusieji mėgausis tokia užkandžių lėkšte ir dėkos iš malonumo.
Kaip nepriaugti svorio užkandžiaujant: kelios taisyklės padės jaustis sotiems ir nebijoti užlipti ant svarstyklių (1)
Įsivaizduokite, jog kūnas yra didelė talpa. Joje telpa 100 litrų vandens. Tai yra butelio paros riba, kuriuo jis užsipildo kiekvieną dieną. Tokiu atveju perteklius neišsipila iš butelio, sienelės nedžiūsta nuo skysčių trūkumo. Tačiau įsivaizduokime, jog sąlygos nekinta, bet dienos metu įpilate papil...
Kai laukia ilgas vakarėlis – toks kaip Eurovizijos finalas – verta pasiruošti gausų užkandžių stalą. Surinkau tiek šaltų, tiek karštų užkandžių receptų, taigi, patenkinti bus visi. Šiame tekste rasite šių patiekalų receptus: lavašo suktinukai, užkandžiais su lašiša ir sūriu, vieno kąsnio sumuištinuk...
Gegužės 7 d. nuo Vilniaus iki Liublino nusidriekė ilgiausias pasaulyje šaltibarščių stalas – tokį įspūdį sudarė stoties rajone esanti instaliacija „Portalas“, prie kurios Vilniaus ir Liublino pusėse buvo nuklotas rožinis stalas. Ant jo puikavosi geriausia pasaulio šalta sriuba pripažinti šaltibaršči...
Greitai paruošiami skanūs užkandžiai – itališka čiabata su naminiu sviestu. Užtruksite vos 15 minučių. Itališkos čiabatos su naminiu sviestu užkandžiu pravers ir ruošiantis į iškylą.
Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Ant bet kokio šventinio stalo užkandžiai – itin pageidaujami. Juos mėgsta tiek vaikai, tiek suaugę. Gražiu oru juos patogu neštis susiruošus pasivaikščioti. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi aibe šaltų užkandžių, kurie neabejotinai sužavės tiek jus, tiek jūsų svečius.