4 porcijos
Produktai
3–4 riekės duonos, skirtos skrudinimui
2 valg. š. sviesto
1½ kg bulvių
250 ml pieno
60 g sviesto
125 g manų kruopų
druskos
Gaminimas
Paruošimas: 20 min. › Gaminimas: 30 min. › Iš viso: 50 min.
1. Nupjaustykite duonos plutą, o minkštimą supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje ištirpinkite 2 valg. šaukštus sviesto, jame apkepinkite duonos kubelius, kol taps rusvai-auksiniai. Atidėkite.
2. Nulupkite bulves, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia tarka į dubenį su šaltu vandeniu. Nupilkite vandenį ir nusunkite bulves į švarų virtuvinį rankšluostį.
3. Puode užvirinkite pieną su sviestu ir druska. Maišydami, plona srovele berkite manų kruopas, padidinkite ugnį, kad užvirtų. Gautą masę supilkite į bulves. Išmaišykite kukulių tešlą ir ją pasūdykite.
4. Dideliame puode užvirkite kiek pasūdytą vandenį. Drėgnomis rankomis suformuokite 12 kukulių, į kiekvieną įspausdami po kelis kepintos duonos kubelius. Kukulius virkite ant silpnos ugnies, verdančiame vandenyje 20 min., po to sudėkite į dubenį ir patiekite.
Skanaus!