Troškiniui reikės:

200 g nekepintų grikių,
2 – 3 morkų,
½ paprikos,
200 – 300 g moliūgo (jau be sėklų ir odos),
1 galvos brokolio,
2 – 3 šaukštelių sviesto,
1 šaukštelio garstyčių grūdelių,
½ šaukštelio ciberžolės,
žiupsnelio maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio druskos.

Grikius išverdame atskirai.

Giliame puode įkaitiname sviestą. Beriame garstyčias ir ciberžolę.
Pakepiname iki pradės skleistis kvapai. Beriame kubeliais pjaustytą papriką, morkas. Po 5 – 7 min. beriame moliūgą ir dar po kelių minučių brokolio žiedynus. Jeigu reikia, pilame pusę stiklinės vandens.

Daržovėms suminkštėjus beriame virtus grikius ir išmaišome. Pagal skonį pabarstome druska ir pipirais.

Skanu su natūraliu jogurtu.

Skanaus!
Žydrūnė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)