Rupių miltų blynai su moliūgu
Ingredientai:
1 Kiaušinis
2 šaukštai grietinės
moliūgo
rupių kvietinių miltų
cukraus
Gaminimo eiga:
Moliūgą sutrinti smulkia trintuve, įmušti kiaušinį, įdėti cukraus, grietinę ir viską išsukti iki vientisos masės. Dėti miltus. Tešla turi būti tirštoka.
Sveikuolių blynai (be cukraus ir be miltų)
Ingredientai:
2 bananai
1 kiaušinis
3 šaukštai linų sėmenų
apie 4 šaukštus kviečių sėlenų
Gaminimo eiga:
Bananus sutrinti iki tyrės. Kiaušinį išplakti, sumaišyti su bananų mase, įmaišyti linų sėmenis ir kviečių sėlenas. Skaniausi kepti kokosų aliejuje.
Judita L.
***************
Dietiniai grikių blynai
Ingredientai:
2 stiklinės virtų grikių
1 morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
2-3 šaukštai krakmolo
Truputis druskos, pipirų, prieskonių
Aliejaus
Gaminimo eiga:
Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome, pakepiname, sudedame prieskonius ir viską sumaišome su grikiais, įdedame krakmolą. Lipdom blynus ir kepam aliejuje. Pateikti su kefyro stikline arba neriebiu jogurtu be priedų.
Danutė V.
***********
Blynai su grūdėta varške
250 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto cukraus
šiek tiek druskos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
130 ml pieno
1 kiaušinio
150 g grūdėtos varškės
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Tada sudėkite grūdėtąją varškę ir dar kartelį atsargiai išmaišykite. Kepkite blynus įkaitintame aliejuje. Apibarstykite cukraus pudra, valgykite su mėgstama uogiene, grietine arba mėgstamomis uogomis.
Blynai su kukurūzais
Reikės:
130 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinio
1 mažo indelio konservuotų kukurūzų
180 ml pieno
1 šaukštelio cukraus
trupučiuką druskos
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Persijokite miltus, sumaišykite su miltais kepimo miltelius ir druską, taip pat suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir viską gerai išmaišykite. Nupilkite nuo kukurūzų skystimą ir suberkite į tešlą, viską kruopščiai išmaišykite. Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, valgykite su grietine.
Burokėlių ir bulvių blynai
Reikės:
400 g bulvių
200 g burokėlių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 šaukštelio citrinos sulčių
1 kiaušinio
druskos ir juodųjų maltų pipirų pagal skonį
aliejaus kepimui
Gaminimas:
Nuluptas bulves ir burokėlius bei svogūną smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su citrinos sultimis ir kiaušiniu. Papipirinkite, pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje keptuvėje, skanu valgyti su grietine.
Janina
***********
Morkų blyneliai
Ingredientai:
Morkos 3 vnt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 2 stikl.
Miltai 6 valg. šaukšt.
Druska žiups.
Cukrus 2 arbat. šaukštel.
Gaminimo eiga:
1. Morkas sutarkuojame smulkia trintuve. Išplakame kiaušinius.
2. Į morkas supilame kiaušinius, supilame pieną, suberiame sijotus miltus, druską, cukrų. Jei norite kietesniu blynukų įdėkite porą šaukštų manų. Aš nedėjau, man patinka minkšti, burnoje tirpstantys blynukai. Viską gerai išmaišome ir kepame.
3. Vaikystėje valgydavau su cukrumi, dabar dar karštus pabarsčiau truputuką cukrumi ir valgėme su natūraliu jogurtu. Skanaus:)
Aušra J.
***************