Šiam patiekalui pagaminti reikės visai nedaug laiko, o gausite visai skanų, spalvingą naminį patiekaliuką. Svarbiausia, dėl naudojamų ingredientų nereikės nerimauti dėl savo figūros ar apsunkusio skrandžio. Juk tunas – pagrindinis dietų „draugas“.
Reikės (4 asmenims):
30 g aliejuje konservuotų ančiuvių filė
550 g konservuoto tuno (savo sultyse). Reikia apie 400 g grynos tuno masės.
50 ml alyvuogių aliejaus
50 ml sausojo balto vyno
Žiupsnio druskos
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kelių šakelių šviežio čiobrelio
Basmati ryžių (papildomai)
Gaminimas:
Didesniame puode užvirkite daugiau vandens ir sudėkite 4 paprikas. Iš viršaus jas prispauskite lėkšte, kad būtų pilnai po vandeniu ir pavirkite apie 10-12 minučių. Išvirusias paprikas išimkite iš vandens ir atidėkite į šalį.
Paprikoms atvėsus, nupjaukite jų kotus ir pašalinkite viduje esančias sėklas. Kiekvieną paruoštą papriką įdarykite tuno mase. Išdėliokite jas ant skardos ir pašaukite į iki 230-250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite neilgai (10-15 min), kad šiek tiek apskrustų.
Patiekalas puikiai tinka su virtais Basmati ryžiais.
Skanaus!