Paruošimo laikas 10–12 val.

Šis iš avinžirnių gaminamas neįtikėtinai gardus patiekalas labiausiai vertinamas Izraelyje, tačiau kilęs iš Egipto. Šiame krašte falafeliai buvo pradėti gaminti krikščionybės pradžioje. Per šventes egiptiečiai negalėjo valgyti mėsos, todėl falafelius išrado kaip puikią alternatyvą. Nors jų skonis gerokai skiriasi nuo mėsos, tačiau gražiai apskrudęs paviršius lengvai apgauna akis, o sotumas – skrandį. Netrukus traškusis išradimas tapo žydų mitybos pagrindu. Norint paragauti šio egzotiško patiekalo nebūtina vykti į Egiptą arba Izraelį – užteks pasisukioti savo virtuvėje.

Falafeliams gaminti jums reikės:

200 g avinžirnių
Svogūno
Ryšelio petražolių
4–6 šaukštų žirnių miltų
Šaukštelio kepimo miltelių
20 ml vandens
Aliejaus virti

Maltų juodųjų pipirų, kalendrų, kvapiųjų ferulų pagal skonį.

Avinžirnius užpilti vandeniu ir mirkyti per naktį. Tada sutrinti, suberti smulkintą svogūną, petražoles ir sutrinti iki vientisos masės. Paskui suberti miltus, kepimo miltelius, supilti vandenį, pagardinti prieskoniais ir viską gerai išmaišyti. Iš gautos masės formuoti graikinio riešuto dydžio skrituliukus ir virti ant silpnos ugnies 3–4 min., kol gražiai apskrus. Tuomet dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Galima patiekti vienus arba su pasirinktu garnyru.