Ingridientai:
200 gr. virtų grikių (svarbu nepervirti, turi būti birūs);
2 kiaušiniai;
50 gr. razinų;
50 gr. riešutų;
žiupsnelis cinamono.
Kita:
Kepimo popierius;
Popierinės formelės keksiukams kepti
Eiga:
1) Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių ir atskiruose indeliuose išplakame tiek trynius, tiek baltymus.
2) Nusunkiame nuo išvirtų grikių vandenį ir grikius suberiame į dubenį.
3) Į grikių masę supilame išplaktus kiaušinio trynius, suberiame pamirkytas šaltame vandenyje ir susmulkintas razinas bei sukapotus riešutus. Įberiame cinamono. Kadangi, cinamoną labai mėgstu, jo įbarstau negailėdama. ☺
4) Viską išmaišome. Tuomet supilame kiaušinio baltymus ir dar kartelį pamaišome visą masę.
5) Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
6) Gautą grikių masę su šaukštu dedame į kepimo formeles. Gražiai "sukrauname po kauburėlį". Paruoštus "keksiukus" sudedame ant kepimo popieriaus.
7) Šauname į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių. Kepimo laikas visuomet trunka skirtingai, priklauso nuo kaip labai alkana esu ☺
Baigus kepti, skardą su „keksiukais“ išimu ir palieku šiek tiek atvėsimui.
Bon Appetit! 🍪🍴☺
Laura