Produktai
Apkepui:
200 g varškės
250 g maskarponės sūrio
3 kiaušiniai
3 valg. š. rudojo cukraus
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
1 arb. šaukšt. kepimo miltelių
1 stiklinė (200 ml) aguonų
1 žiupsnelis vanilės
Kremui:
200 g grietinės
3 valg. š. rudojo cukraus
1 žiupsnelis vanilės
Gaminimas
Išmaišykite ir išsukite maskarponę su cukrumi ir pertrinta varške. Produktai turi būti kambario temperatūros. Įmuškite kiaušinius ir išsukite, kol gausite vienalytę masę. Suberkite išsijotą krakmolą, kepimo miltelius ir vanilę, suberkite aguonas. Atsargiai trintuvu išsukite masę. Sukrėskite masę į keraminius kepimo indelius ir sudėkite į gilų prikaistuvį.
Į prikaistuvį įpilkite vandens, kad jis apsemtų kepimo indelius iki pusės ir pašaukite į orkaitę, prieš tai įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 1,5 valandos. Palikite aušti, neišėmę iš orkaitės. Po to ištraukite, peiliu apveskite kepimo indukų su apkepu kraštus, ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą.
Prieš patiekdami išplakite grietinėlę su cukrumi ir vanile. Kadangi bersite rudąjį cukrų, plakti teks ilgiau, nei jis lėčiau tirpsta, užtat kremo skonis bus karamelinis.
Apkepo viršų galite aptepti mėgstama uogiene ar džemu, pavyzdžiui, šaltalankių, o ant jo uždėkite plaktos grietinėlės. Patiekite su kava.
Skanaus!