Produktai 4 porcijoms:
3-6 česnako skiltelės,
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių,
650 g griežinėliais supjaustytų grybų (pievagrybių arba voveraičių),
60 ml alyvuogių aliejaus,
1/2 aitriojo raudonojo pipiro (be sėklų, smulkiai supjaustyto),
2 arbatiniai šaukšteliai smulkiai pjaustytų petražolių.
Kaip gaminti:
1. Atidėkite keturias skilteles česnako, kitas smulkiai supjaustykite. Apšlakstykite grybus citrinos sultimis.
2. Įpilkite į didelę keptuvę alyvuogių aliejaus, pakaitinkite, įdėkite keturias nepjaustytas česnako skilteles ir smulkiai supjaustytą papriką. Maišydami pakepkite 10 sekundžių, tada sudėkite grybus. Įbėrę druskos kepkite 8 – 10 minučių, kol grybai suminkštės. Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, petražoles ir dar minutę pakepkite. Patiekalą valgyti karštą.
Skanaus!