Šis patiekalas tikras tradicinės iraniečių virtuvės pavyzdys – gausu žolelių, neapsieinama be svogūno, o kebabo priedas ryžiai – gardinami šafranu.
Ir jei atsidariusio griliaus sezone dar nebandėte kepti maltos mėsos – tai šį variantą siūlome išbandyti. Skonis tikrai artimas ir suprantamas, o jei nepatinka valgyti mėsos su ryžiais, kuo puikiausiai galite iškeptą mėsą į įsukti ir į lavašą.
Šį kartą kepant iranietišką kebabą negardinome jo vienu iš persiškos virtuvės prieskoniu žagreniu (sumac), bet jo tikrai galima rasti rytietiškų produktų parduotuvėse.
Mėsai paruošti reikės (6 iešmai):
500 gr. maltos jautienos
1 vidutinio dydžio svogūno
sauja džiuvesėlių
1/2 a.š. malto kumino
1/2 a.š. maltos kalendros
1/2 a.š. kario
saujalės šviežių mėtų
druskos ir grūstų juodųjų pipirų
Jautiena gerai išmaišiau su smulkiai sutarkuotu ir nusunktu svogūnu, tada įmaišiau smulkintą šviežią mėtą, sudėjau visus prieskonius ir minkiau viską tarsi tešlą, tol kol mėsa gavosi beveik vientisa ir tapo labai lipni.
Mėsą palikau pasimarinuoti apie porą valandų šaldytuve ir tuomet lipdžiau ant iešmų.
Kepėm grilyje apie 6 minutes.
Valgėme kartu su basmati ryžiais ir gaiviu jogurtiniu padažu.