Produktai:
1 stiklinė virtų juodųjų pupelių,
2 šaukštai kokoso aliejaus,
3 šaukštai kakavos miltelių,
2 – 3 šaukštai klevų sirupo,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
1 stiklinė juodojo šokolado drožlių,
jei norite – cukraus,
žiupsnelis jūros druskos.
Kaip gaminti:
1. Sumaišykite pupelės, kokosų aliejų, kakavos miltelius, klevų sirupą ir vanilę, sutrinkite trintuvu. Turi būti tiršta masė, kurią lengva formuoti. Paragaukite, jei norisi saldumo – įberkite cukraus.
2. Kabinkite masę arbatiniu šaukšteliu ir suformuokite rutuliukus.
3. Ištieskite ant stalo sviestinio popieriaus lakštą, sudėkite ant jo rutuliukus, tada valandai įdėkite triufelius į šaldytuvą (arba pusvalandžiui į šaldymo kamerą).
4. Kol stings triufeliai, inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu ištirpinkite šokoladą. Paskui su dantų krapštuku smeikite triufelius ir mirkykite juos šokolade. Kai nudžius pirmas sluoksnis, pamirkykite dar kartą.
5. Pagamintus triufelius laikykite šaldytuve.
Skanaus!