Jums reikės:

· 600 gramų jūrinės lydekos
· 200 gramų krabų lazdelių
· 100 gramų sviesto
· 100 gramų grietinėlės
· 4 kiaušinių
· 2 vidutinio dydžio svogūnų
· Šviežių krapų
· 100 gramų džiūvėsėlių
· 0,5 batono
· Aliejaus kepimui
· Druskos, juodųjų pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

1) Nupjaustykite batono plutelę, o minkštimą užpilkite grietinėle. Jūrinės lydekos filė nuplaukite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir du kartus permalkite mėsmale. Batoną nusunkite ir taip pat permalkite mėsmale.

2) Į žuvies ir batono masę įmuškite vieną kiaušinį, supilkite grietinėlę, kurioje mirko batonas (jeigu masė skystoka, grietinėlės galite ir nebepilti). Masę pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais, gerai išmaišykite. Indą su žuvies faršu uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

3) Pasigaminkite įdarą. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir krapus, sumaišykite su kambario temperatūros sviestu. Įdarą padalinkite į dešimt lygių dalių, suformuokite iš jo nedideles dešreles. Žuvies masę taip pat padalinkite į dešimt porcijų. Iš jų formuokite maltinukus su krabų masės įdaru.

4) Likusius kiaušinius lengvai išplakite. Maltinukus apvoliokite kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose. Procedūrą pakartokite.

5) Žuvies maltinukams kepti idealiausiai tinka gruzdintuvė, tačiau ją pakeisti gali ir gili keptuvė. Įkaitintame aliejuje iki auksinio atspalvio apskrudusius maltinukus perkelkite į kepimo formą ir pašaukite 15 minučių į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Prie šių maltinukų galima patiekti bulvių košę arba apkeptų porų su krevetėmis.

Skanaus!