Reikės:
400 g kiaulienos nugarinės (gaminau 4 kepsnius),
50 ml sauso balto vyno,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
5 šaukštai džiuvėsėlių apvoliojimui,
2 kiaušiniai apvoliojimui,
juodųjų pipirų, druskos pagal skonį.
Kiaulienos nugarinę supjaustykite plonais griežinėliais, įtrinkite prieskoniais ir pamarinuokite bent jau 30 min. Tada dėkite į išplaktus kiaušinius, tada – į džiuvėsėlius ir kepkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų sumaišytą su sviestu, jame ant mažos ugnies gerai apkepkite kiaulieną iš abiejų pusių. Kai kiauliena apkeps, pilkite vyno ir troškinkite, kol jis išgaruos, tai gali būti apie 10 min.
Valgėme su agurkų salotomis bulvių trikampiukais.