Reikės:

600 g kiaulienos sprandinės,
2 morkos,
1 svogūnas,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštelis dž.raudonėlio,
1 šaukštas pomidorų pastos,
druska,
pipirai,
150 g džiovintų slyvų.

Kiaulieną supjaustome 1 kąsnio gabaliukais ir apkepiname keptuvėje. Atidedame į šoną.

Morkas sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir toje pačioje keptuvėje kur kepė mėsa, apkepiname, pabaigoj kepimo beriame smulkintą česnaką.

Mėsą ir kepintas daržoves dėti į troškinimo indą, berti raudonėlį, druską, pipirus, įdėti pomidorų pastos. Įpilkite vandens, kad vos vos apsemtu, uždengti ir troškinti apie 40 min. vis pamaišant.

Sudėti smulkintas slyvas ir dar patroškinti 20 min., kol suminkštės mėsa ir padažas pasidarys tirštesnis.

Bulvytėms:

1 kg bulvių,
2 šaukštai miltų,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis paprikos miltelių,
0,5 šaukštelio maltų pipirų,
aliejaus skardai patepti.

Bulves nuskusti, nuplauti ir nusausinti. Supjaustyti į 6-8 skilteles.

Visus prieskonius suberti į dubenėlį, kad susimaišytu ir supilti ant bulvių. Gerai pakratykite, kad bulvės gerai apsiveltu šiuo mišiniu.

Skardą ištieskite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi, sudėkite bulves ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje, kol bulvės iškeps.