6 porcijos
Produktai tešlai:
280 g miltų,
140 g margarino,
45 g sviesto ir šiek tiek sviesto kepimo formai ištepti,
4 – 6 šaukštai vandens,
2 šaukštai cukraus,
druskos.
Įdarui:
1 kg obuolių,
1 citrinos sultys,
10 šaukštų rudojo cukraus,
1 šaukštelis cinamono,
0,5 šaukštelio imbiero,
80 g razinų,
3 šaukštai romo.
Kaip gaminti:
1. Romą šiek tiek pašildykite, į jį sumerkite razinas.
2. Miltus persijokite į dubenį, įberkite žiupsnelį druskos, cukrų, kubeliais supjaustytą sviestą ir margariną. Palengva pildami vandenį užmaišykite vientisą tešlą.
3. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 val. įdėkite į šaldytuvą.
4. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite obuolių skilteles citrinos sultimis, apibarstykite cukrumi, cinamonu, imbieru, suberkite citrinas su romu, išmaišykite.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
6. Kepimo formą aukštais kraštais ištepkite sviestu. 2/3 tešlos iškočiokite į ploną lakštą, įleiskite į kepimo formą taip, kad kraštai išsikištų virš kepimo formos, sudėkite įdarą.
7. Likusią tešlą iškočiokite į kepimo formos skersmens lakštą, subadykite šakute ir uždenkite juo įdaru. Tešlos kraštus užspauskite, likučius nupjaukite.
8. Kepkite 50 – 55 min.