Receptas :
500 g bet kokių džiovintų vaisių ir riešutų (aš dedu džiovintas slyvas, abrikosus, razinas, džiovintas spanguoles)
300 g bet kokių riešutų, saulėgrąžų (dedu lukštentas saulėgrąžas, žemės riešutus, lazdyno riešutus)
200 ml vandens
200 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių
3 valg. šaukštus medaus
100 g. miltų
Riešutus ir džiovintus vaisius užpilti vandeniu ir palikti porai valandų (galima įpilti porą šaukštų alkoholio, tiktų brendis, likeris, romas), tada į tą patį vandenį su vaisių ir riešutų mase dėti medų, dribsnius ir miltus. Viską gerai su ranka išmaišyti. Dėti į kepimo indą (skardą) ir kepti 180 laipsniu apie 1 valandą (geriausia tikrinti)
Labai soti duonytė, ypač tinka su sviestuku prie kavos ryte. Labai pamėgta šeimos ir draugų.