Marinatas:
10 L vandens
0,5 L 0,9% acto
10 šaukštų cukraus
12 šaukštų druskos
Kartu su agurkais dedu:
lauro lapelių
krapų
česnakų (į 3 L stiklainį 2-3 skilteles)
serbentų lapų
Eiga:
Nuplaunu agurkus ir sudedu į iškaitintus stiklainius. Užpilu verdančiu vandeniu ir palaikau 20-30 min. Tuo tarpu pasiruošiu marinatą. Nupilu vandenį nuo agurkų ir užpilu marinatu.
Pasiruošiu kelis didelius puodus ir pripylus vandens (įkloju ant dugno medžiagėlės), sustatau neužsuktus stiklainius su agurkais (geriau kad vanduo semtų ne mažiau kaip pusės stiklainio). Pakaitinu (sterilizuoju) 20 min (jei stiklainis 0,5-1 L) arba 30-40 min (jei 3 L). Iškeliu iš vandens ir stipriai užsuku. Pavartau į šonus - patikrinu ar sandariai užsukau.
Dažnai į marinatą kelis šaukštus įdedu agurkų marinavimui skirtų prieskonių - skanesni, traškesni agurkėliai gaunas.
Eglė S.