1. Pasmulkiname kalafijorus, supjaustome riekelėmis morkas, supjaustome raudonas ir žalias saldžiąsias paprikas (galima ir geltonąsias), pasmulkiname skilteles česnako (vienam stiklainiui 2-3).
2. Į švarius stiklainius (dezinfekuojame verdančiu vandeniu) sudedame česnakus (ant dugno), krapus, pipirų grūdelius, pjaustytas daržoves.
3. Ruošiame marinatą:
-3 litai vandens;
-13 valgomų šaukštų cukraus:
- 5 šaukštai druskos;
-1,5 stiklinės acto;
-keli lauro lapeliai.
Marinatą užvirinti ir pavirti 5 minutes.
4. Marinatą supilame į stiklainius ir paliekame pastovėti apie 3 valandas;
5. Marinatą nupilame iš stiklainių ir jį vėl užverdame;
6. Užvirusį marinatą supilame į stiklainius, sandariai užsukame, stiklainius apverčiame ir paliekame stovėti, kol atvės (stiklainius uždengiame rankšluoščiais).
Skanaus!