4 porcijos
Produktai:
2 kg midijų,
150 ml grietinėlės,
3 – 4 žiupsneliai šafrano,
2 svogūnai,
2 šaukštai baltojo vyno acto,
keli juodųjų pipirų grūdeliai,
2 šaukštai smulkintų petražolių,
2 šaukštai smulkintų svogūnų laiškų,
1 šaukštas smulkintų kalendrų,
1 šaukštas smulkinto daržinio builio.
Kaip gaminti:
1. Midijas nuplaukite. Šafraną užpilkite 2 šaukštais karšto vandens.
2. Svogūnus nulupkite susmulkinkite, suberkite į didelį puodą, įpilkite acto, įberkite pipirų, užkaiskite. Kai actas išgaruos, sudėkite midijas. Kaitinkite 5 – 6 min., kol atsivers midijos. Nukoškite jas per sietelį.
3. Iš midijų išsiskyrusias sultis kaitinkite, kol maždaug pusė išgaruos, tada supilkite grietinėlę ir vandenį su šafranu.
Pakaitinkite dar 1 min. Suberkite prieskonines žoleles ir suberkite midijas į padažą. Išmaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus!