Reikia:
• 100 g. filo tešlos
• 3-4 didesnių rūgštesnių obuolių
• 60 g. razinų
• 30 g. džiovintų spanguolių
• 50 g. cukraus
• 50 g. sviesto + 1 v. šaukšto
• 1 a. šaukštelio malto cinamono
• cukraus pudros pabarstymui
Obuolius nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Suberkite į puodelį kartu su razinom, spanguolėm cukrumi. Įmeskite vieną šaukštą sviesto ir pakaitinkite ant viryklės kol sviestas ir cukrus išsilydys. Obuoliai turi pasitroškinti, bet nevirsti į košę, dėl to patarčiau imti kietesnius, rūgštesnius obuolius. Baigiant troškintis obuoliams suberkite cinamoną, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
Tuo tarpu filo tešlos lapus sutepkite plonu sluoksniu išlydytu sviestu. Ant paruoštų filo tešlos lakštų suverskite obuolių masę. Atsargiai užvyniokite kraštelius ir suvyniokite vyniotinį. Suvynioti bus lengviau jei filo tešlos lapus sudėsite ant kepimo popieriaus, tada jo pagalba lengvai suvyniosite į vyniotinį. Paviršių aptepkite sviestu, jo dėka kepant paviršius gražiai paruduos.
Vyniotinį įdėkite į kepimo popieriumi išteptą skardą. Dėkite į 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite kol paviršius paruduos.
Iškepusį štrudelį atvėsinkite, apibarstykite cukraus pudra.
Pjaustykite su duonai skirtu peiliu ir patiekite su ledais, saldžia grietine ar plakta grietinėle.
Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!