Reikės:
1 kg raudonųjų saldžiųjų paprikų,
15 česnako skiltelių,
1 aitriosios paprikos,
2 saujų krapų,
1 stiklinės aliejaus,
0,5 stiklinės obuolių acto,
druskos.
Kaip gaminti:
Paprikas sudėkite į kepimo skardą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 15 min.
Paskui sudėkite paprikas į polietileninį maišelį, užriškite ir palikite 15 min. Išimkite iš maišelio ir nulupkite odelę, išdarinėkite. Supjaustykite šiaudeliais.
Krapus ir česnakus susmulkinkite. Iš aitriosios paprikos išimkite sėklas ir supjaustykite plonais žiedeliais.
Aliejų sumaišykite su česnakais, krapais, aitriosios paprikos žiedeliais, actu ir druska.
Ant sterilizuotų stiklainių dugno įpilkite šiek tiek aliejaus. Tada uždėkite sluoksnį paprikų, vėl užpilkite 2 šaukštus aliejaus, paskui – klokite sluoksnį paprikų. Taip sluoksniuokite, kol užpildysite stiklainius.
Stiklainius užsukite, pastatykite tamsioje vėsioje vietoje.