Jums reikės:
3 kiaušinių;
500 ml riebaus pieno arba grietinėlės;
500 g miltų;
5 arb. š. cukraus;
3 arb. š. kepimo miltelių
Gerai suplakite pieną ir kiaušinius. Į juos įberkite miltų, cukraus ir kepimo miltelių. Gerai viską išplakite ir palikite stovėti 40-50 minučių. Kuomet tešla šiek tiek pakils, vėl ją išmaišykite. Konsistencija turi būti panaši į tirštos grietinės, tačiau tešla turi piltis.
Sutepkite keptuvę aliejumi (tik vieną kartą, pirmam blynui). Kepkit: šaukštu dėkite tešlą į keptuvę (galite naudoti ir samtį). Kiekvieną blyną kepkite kol susidarys graži apskrudusi plutelė.
Paruoštus blynus sudėkite į lėkštę ir patiekite gausiai apipylę klevų sirupu. Galite naudoti ir medų. Kai kurie mėgsta prieš pat kepimą į tešlą įdėti mėlynių arba kitų uogų.
Vidmantas