Mokslininkė Susan Eksted sako, kad tai, ką daro dauguma žmonių, yra didelė klaida.

Dr. S. Eksted tvirtina, kad geriausia būdas atšildyti produktus – įdėti juos į šaltą vandenį. Taip bus išsaugotas maisto skonis, nes vanduo praleidžia šilumą geriau nei oras.

Be to, tai pats greičiausias būdas atšildyti mėsą ir žuvį.

„Mokslininkai ir profesionalūs virėjai seniai žino šią gudrybę, bet paprasti žmonės jos nežino“, – sako ji.

Pasak dr. S. Eksted, mėsą geriausia atšildyti susukus ją į plastikinę plėvelę ir įdėjus į šaltą vandenį. Tyrimo, kuriame mokslininkai siekė išsiaiškinti, kodėl žmonės dažniausiai produktus atšildo šaldytuve, išvadose teigiama, kad greičiausiai jie mano, kad tai pats higieniškiausias būdas.

Be to, turėtumėte žinoti, kad atšildyti mėsą mikrobangų krosnelėje taip pat yra didelė klaida, nes šis procesas gali pakenkti mėsai. Net jei po to mėsą kitaip termiškai apdorosite, prieš tai jokiu būdu neatšildykite jos mikrobangų krosnelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)