2-3 vnt. rūkytų vištienos sparnelių, arba 1 vištienos ketvirtis
1 stiklinė perlinių kruopų;
1 morka;
1 svogūnas;
1 skiltelė česnako;
50gr. džiovintų baravyku;
5 kvapnieji pipirai;
5 lauro lapai;
žiupsnelis petražolių, raudonėlio, poro, druskos ir maltų pipirų pagal skonį.
Nuplautus džiovintus baravykus ir perlines kruopas dėti į puodą, įpilti apie 3 litrus vandens, sudėti rūkytą vištieną, raudonėlį, lauro lapus, pipirus ir užvirinti.
Ugnį sumažinti, nugraibyti atsiradusias putas ir virti ant silpnos ugnies, kad vanduo vos vos virtų apie 1-1,15 val. Tada sudėti supjaustytą morką, dar virti apie 20 min.
Pabaigoje įdėti susmulkintas petražoles (tinka ir džiovintos), žiedeliais supjaustytą porą ir maltų pipirų. Prieš patiekiant pagardinti grietine.
Almina