4 porcijos / Paruošimo laikas: 35 min.
1 arb.š. augalinio aliejaus;
1 šalotės svogūnas;
250 g rudųjų pievagrybių;
350 g jautienos kepenėlių;
25 ml brendžio;
1 valg.š. grūdėtųjų garstyčių;
150 g grietinės;
125 g natūralaus graikiško jogurto;
100 g jaunų špinatų lapelių
Druskos, pipirų.
1. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Kepenėles supjaustykite pailgais gabaliukais.
2. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir 5 min. pakepinkite svogūnus. Padidinkite ugnį ir sudėkite grybus. Kpekite 5 min. arba dar ilgiau, kol keptuvėje neliks skysčių.
3. Sudėkite į keptuvę kepenėles ir pamaišydami kepkite 5 min. Jei pageidaujate, apšlakstykite brendžiu.
4. Sukrėskite į keptuvę grietinę, jogurtą, garstyčias. Padažą užvirinkite, bet nevirkite. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, apibarstykite špinatais. Pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų.
5. Patiekite su bulvių koše arba virtais ryžiais.
Skanaus!