Įdomiausia yra tai, jog „Valgoma žemė” gali būti pagaminta iš įvairiausių produktų. Tiesiog svarbu, jog tai vizualiai atrodytų lyg žemė, o žemė, kaip žinia, yra vienas iš dalykų, kurio esame nepratę matyti ant valgomojo stalo. Tai ir sukuria intrigą.
Gediminas Andriuškevičius su Brasserie de Verres en Vers komanda sukūrė savo „Valgomos žemės” receptą , pritaikydami tinkamiausius ingredientus miško gėrybių pasiūlymui ir sukurdami rafinuotą ir nepamirštamą skonį.
„Valgomai žemei” pagaminti reikalingi produktai:
· 2 valgomieji šaukštai tamsiųjų razinų
· ¼ dubenėlio sumaišytų riešutų ( Graikiškų, anakardžio, lazdyno, migdolų)
· ¼ dubenėlio kepintų žemės riešutų
· 1 arbatinio šaukštelio dūmo skonio aliejaus
· 2 riekelės juodos duonos
· ½ dubenėlio ruginių duonos traškučių pvz. Finn crisp
· 20 g džiovintų baravykų miltų
· 20 g džiovintų keptų svogūnų
· 2 valgomieji šaukštai juodųjų alyvuogių pastos
· Moliūgų sėklų aliejus (pasirinktinai)
Gamybos eiga:
Riešutus, razinas ir juodąją duona kepame krosnyje ant skardos apie130C temperatūroje 1 val. ir atvėsiname. Galima pasmulkinti peiliu ar grūstuvu. Po to visus sausus produktus supilame į elektrinį smulkintuvą arba kavamalę ir sutriname palaipsniui sudėdami likusius ingredientus. Paskaniname druska, pipirais ir cukrumi pagal skonį.
Ant valgomos žemės sudedame savo sultyse apvirtus baravykus, voveraites, briedžiukus, kazlėkus ar kitus turimus grybus ir česnakų svieste troškintas vynuogines sraiges kiautuose. Papuošiame įvairiomis žolelėmis.