Virtuvės virtuozas dalinasi kiek neįprastu, bet šiuo metu lietuviams labai tinkančiu salotų receptu, kuriame braškės derinamos su burokėliais, o šis derinys dar pagardinamas sūdytų pistacijų ir kedrų riešutais (pinijomis).

L. Samėnas riešutus naudoja dažnai, juos atsirenka pagal savo skonį: „Mano mėgstamiausi – pistacijos, nes jos patiekalui suteikia ypatingą, nekasdieninį skonį su prabangos pojūčiu. Kedrines pinijas naudoju, kai norisi aliejingo karstelėjimo ar dominuojančio skonio, tik įspėju – šių riešutų nereikia padauginti, – sako kulinaras“.

Burokėlių ir braškių salotoms reikės:

1 vnt. virto burokėlio
8 vnt. šviežių arba vytintų braškių
10 vnt. šviežio kopūstų lapų
10 lapelių petražolės plačialapės
3 stiebų svogūnų laiškų
20 vnt. kedrinių pinijų
6 vnt. sūdytų pistacijų
3 šaukštų pirmo spaudimo rapsų aliejaus
3 vnt. juodųjų pipirų
1 vnt. kvapiųjų pipirų
Žiupsnelio rupios druskos

Gaminimas:

Dalį burokėlio sutrinkite elektriniu smulkintuvu ir perkoškite per sietą. Kitą dalį burokėlio supjaustykite plonais griežinėliais.

Braškes supjaustykite plonais griežinėliais.

Svogūnų laiškus supjaustykite plonais šiaudeliais.

Nuskabykite gražiausius ir žaliausius petražolių lapelius, palikite pakankamai ilgus kotelius.

Pistacijas sumalkite su aliejumi ir druska. Malkite, kol beveik neliks didelių riešutų gabalėlių.

Paruoškite didelę šviesią arba permatomą lėkštę ir dėliokite visus produktus mozaikos principu, tarpuose užpilkite trintų burokėlių ir pistacijų aliejaus.

Salotas pabarstykite druska, šviežiais maltais ir kvapiais pipirais, kepintomis kedrinėmis pinijomis.

Skanių ir įsimintinų pojūčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)