Produktai:

400 g apvalių ryžių rizotui,
15 g džiovintų grybų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelė,
1 svogūnas,
150 ml baltojo sausojo vyno,
1,6 l daržovių sultinio,
prieskonių pagal skonį.

Papuošimui:

125 šviežių grybų (gali būti pievagrybiai),
0,5 šaukšto smulkintų šviežių petražolių,
0,5 šaukšto smulkinto šalavijo,
75 g tarkuoto kietojo sūrio,
alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti:

Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir 20 min. palaikykite. Nukoškite, 150 ml. užpilo pasilikite. Grybus smulkiai supjaustykite.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Svogūnus pakepkite 1 šaukšte aliejaus, suberkite česnakus, kepkite dar 1 min. Sudėkite perplautus ryžius, išmaišykite, pakepkite. Paskui įpilkite vyną, maišykite, kol užvirs, troškinkite, kol nugaruos vynas. Supilkite grybų užpilą, maišydami troškinkite, kol išvirs ryžiai.

Suberkite į ryžius džiovintus grybus, įpilkite šiek tiek daržovių sultinio. Virkite rizotą, per porą kartų supildami daržovių sultinį ir maišydami 15 – 20 min.

Aliejuje apkepkite supjaustytus šviežius grybus. Suberkite į rizotą smulkintus žalumynus, tarkuotą sūrį, greitai išmaišykite ir išdėliokite rizotą į lėkštes. Papuoškite keptais grybais ir žalumynais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)