Produktai:
400 g apvalių ryžių rizotui,
15 g džiovintų grybų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelė,
1 svogūnas,
150 ml baltojo sausojo vyno,
1,6 l daržovių sultinio,
prieskonių pagal skonį.
Papuošimui:
125 šviežių grybų (gali būti pievagrybiai),
0,5 šaukšto smulkintų šviežių petražolių,
0,5 šaukšto smulkinto šalavijo,
75 g tarkuoto kietojo sūrio,
alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti:
Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir 20 min. palaikykite. Nukoškite, 150 ml. užpilo pasilikite. Grybus smulkiai supjaustykite.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite. Svogūnus pakepkite 1 šaukšte aliejaus, suberkite česnakus, kepkite dar 1 min. Sudėkite perplautus ryžius, išmaišykite, pakepkite. Paskui įpilkite vyną, maišykite, kol užvirs, troškinkite, kol nugaruos vynas. Supilkite grybų užpilą, maišydami troškinkite, kol išvirs ryžiai.
Suberkite į ryžius džiovintus grybus, įpilkite šiek tiek daržovių sultinio. Virkite rizotą, per porą kartų supildami daržovių sultinį ir maišydami 15 – 20 min.
Aliejuje apkepkite supjaustytus šviežius grybus. Suberkite į rizotą smulkintus žalumynus, tarkuotą sūrį, greitai išmaišykite ir išdėliokite rizotą į lėkštes. Papuoškite keptais grybais ir žalumynais.