Jums reikės:

1,5 stiklinės persijotų miltų,
3,5 šaukšto sviesto,
1,5 kepimo miltelių,
3 kiaušiniai,
450 gramų varškės,
po 2,5 šaukšto medaus ir cukraus,
0,5 citrinos tarkuotos žievelės,
žiupsnelis druskos.

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, 4 – 5 šaukštus šilto vandens ir 1,5 šaukšto sviesto. Uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir pusvalandžiui palikite.

Sutarkuokite citrinos žievelę, sumaišykite su dviem išplaktais kiaušiniais, medumi, cukrumi, druska.

2. Iškočiokite tešlą plonu sluoksniu ir ištepkite likusiu sviestu. Ant viršaus sudėkite varškės įdarą, išlyginkite, o prie kraštų palikite 1,5 centimetro pločio kraštą. Susukite tešlą su įdaru į vyniotinį, kraštus užspauskite.

3. Paskui susukite vyniotinį ratu, įdėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir aptepkite išplaktu kiaušiniu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 – 40 minučių.

Skanaus!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)