Produktai:

3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
300 g svogūnų
150 g salierų kotų
300 g morkų
2 česnako skiltelės
250 g lęšių
400 g konservuotų pomidorų
1200 ml daržovių sultinio
balzaminio acto pagal skonį
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Svogūnus ir česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Salierų kotus supjaustykite gabaliukais, lapus susmulkinkite. Morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Lęšius nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode įkaitinkite aliejų, apkepkite morkas, salierų kotus, svogūnus ir česnakus. Kepinkite apie 15 minučių, kol daržovės šiek tiek paruduos.

Supilkite sultinį, sukrėskite lęšius, suberkite pomidorus ir virkite apie 35 minutes, kol lęšiai suminkštės. Tada kokius du puodelius sriubos įpilkite į atskirą indą, sutrinkite trintuvu ir supilkite atgal į puodą*. Jei sriuba pernelyg tiršta, įpilkite dar vandens ar sultinio. Išmaišykite, įberkite druskos, pipirų, balzaminio acto, užvirinkite ir išjunkite. Kiekvieną lėkštę papuoškite salierų lapeliais. Patiekite su skrudintos duonos riekelėmis.

* Jei norite, šį žingsnį galite praleisti.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)