Šie elementai yra ypač svarbūs kiekvienos moters mityboje, jie slopina streso sukeltas reakcijas organizme, atpalaiduoja raumenis, puoselėja odą, nagus ir plaukus.
Tuo tarpu avokadas šiame kreme atstoja riebią grietinėlę ir sviestą. Avokadas šokolado kremui suteikia gaivos ir kremiškumo, šis tampa ne toks saldus. Bananai, aplieti žaliųjų citrinų sultimis ir apibarstyti jų žievele, tampa dar skanesni.
2 asmenims
20 min.
Be laktozės
Kremui:
100 g juodojo šokolado
0,5 stiklinės kokosų pieno
žiupsnelo aitriosios paprikos
1 prinokusio avokado
Bananams:
2 bananų
1 žaliųjų citrinų sulčių ir žievelės
Sulaužytą šokoladą įberkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek praaušti.
Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, o minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avokadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.
Kremą sukrėskite į du indelius.
Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, o ant viršaus užtarkuokite žaliųjų citrinų žievelės. Skanaukite iš karto.