Pirmą kartą surengto kulinarinio konkurso „Mano gardžiausias rudens pyragas“ dalyviai kepė ne tik saldžius, bet ir sočius daržovių ar mėsos pyragus. Pyragų originalumą ir skonį vertino profesionalai: „Neringos“ restorano virtuvės šefas, 2012 m. Pasaulinės virėjų olimpiados bronzos laimėtojas Darius Dabrovolskas bei Kauno restorano „Diverso“ virtuvės šefas, įvairių tarptautinių konkursų laureatas Tomas Rimvydis.
Pasibaigus konkursui, D. Dabrovolskas teigė, kad jis buvo maloniai nustebintas mėgėjų kulinariniais eksperimentais ir drąsa. „Drąsus bandymas buvo pyragas su grikiais, taip pat – moliūgų, burokėlių pyragas su ožkos sūriu. Tai buvo puikūs vietinių produktų naudojimo pavyzdžiai, o tai labai skatinama visame pasaulyje“, – sakė D. Dabrovolskas.
Bet būta ir klaidų. „Didžiausios klaidos – neiškepę pyragai, kurie vėlėsi burnoje arba per ilgas gaminimo procesas. Blogai vertinom ir tuos, kurie atsinešė pusgaminius, nes tai nesąžininga kitų atžvilgiu. O šiaip viskas buvo labai neblogai, nors, žinoma, jaudulys, svetima viryklė daro savo“, – vertino pasibaigusį konkursą D. Dabrovolskas.
Antroji vieta atiteko Kotrynos Panckūnaitės mango ir kriaušių pyragui, o trečioji – Indrės Sasnauskaitės jautienos ir daržovių pyragui.
Konkursas „Mano gardžiausias rudens pyragas“ vyko lapkričio 10-11 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centro LITEXPO.