Jums reikės:
Produktai: 150 g maskarponės, 1 trynys, 8 g cukraus, 80 g grietinėlės, 3 g vanilės, 15 g „Amaretto“ likerio.
Produktai oriniams pyragaičiams: 200 g cukraus, 80 g vandens, 50 g gliukozės, 100 g baltymų.
Produktai užpilui: 35 g „Amaretto“ likerio, 50 g vandens, 50 g cukraus sirupo, 10 g „Bayley“ likerio, 100 g tirpios kavos.
Produktai karamelizuotiems obuoliams: 520 g obuolių, 140 g cukraus, 60 g sviesto, 60 g „Amaretto“ likerio, 10 g biskvito.
Kaip gaminti:
Pasigaminkite karamelizuotus obuolius: obuolius supjaustykite skiltelėmis, apkepkite svieste, suberkite cukrų, supilkite „Amaretto“ likerį. Kepkite 5 min.
Pasigaminkite orinius pyragaičius: baltymus išplakite, suberkite cukrų, toliau plakite. Sumaišykite gliukozę su vandeniu, pakaitinkite iki kambario temperatūros. Plona srovele supilkite vandenį su gliukoze į išplaktus baltymus, dar kartą išplakite.
Sumaišykite visus komponentus kavos užpilui.
Išplakite grietinėlę. Trynį, cukrų ir vanilę irgi išplakite, sudėkite maskarponę, grietinėlę ir išplaktus baltymus, viską gerai išmaišykite.
Į kepimo formą iki vidurio sudėkite sūrio masę. Biskvitą sumirkykite kavos užpilu, uždėkite ant kremo, ant viršaus vėl uždėkite sūrio masės. Pačiame viršuje uždėkite karamelizuotų obuolių ir vėl uždėkite sluoksnį sūrio masės.
Tiramisu pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami papuoškite migdolų drožlėmis.