Produktai tešlai:

150 g miltų,
100 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiaušinis,
100 g sviesto,
kepimo miltelių ant peilio galiuko,
žiupsnelis druskos.

Susiję straipsniai

Produktai trupiniams:

100 g sviesto,
150 g miltų,
100 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus.

Produktai įdarui:

1 kg vyšnių,
100 g cukraus,
20 g krakmolo.

Kaip gaminti:

1. Išimkite iš vyšnių kauliukus, užberkite cukrumi ir palikite 40 min. pastovėti, kad išsiskirtų sultys.

2. Sviestą trupiniams ištrinkite su miltais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

3. Tešlai sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir kepimo miltelius. Įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą. Užminkykite tešlą, 20 min. įdėkite į šaldytuvą.

4. Vyšnias su sultimis užkaiskite, užvirinkite. Iš gauto skysčio nupilkite 250 ml, iš jų 4 šaukštus sumaišykite su krakmolu. Likusį skystį užvirinkite, nukaiskite, maišydami supilkite krakmolą. Vėl užkaiskite ir užvirinkite. Suberkite vyšnias ir palikite atvėsti.

5. Du trečdalius tešlos sudėkite į kepimo formą su nuimamais kraštais, subadykite šakute ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 – 12 min. Paskui išimkite kepimo formą iš orkaitės. Iš likusios tešlos suformuokite 2 cm aukščio kraštelius, sudėkite ant pagrindo vyšnių įdarą, ant viršaus užbarstykite trupinius. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)
Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės