Kaip pagrindą tokiems vieno kąsnio užkandžiams galite naudoti tiek baltą, tiek juodą duoną, sūrius sausainėlius ar trapučius, netgi sūrį.
Vieno kąsnio sumuštiniai su rūkyta žuvimi
10 porcijų jums reikės:
· 100 gramų rūkytos žuvies
· 10 riekelių baltos duonos
· Garstyčių
· 5 alyvuogių
· 5 citrinos riekelių
· Petražolių
Duonos riekeles perpjaukite pusiau, patepkite garstyčiomis. Ant riekelių dėkite rūkytą žuvį. Papuoškite petražolėmis, puse riekelės citrinos ir puse alyvuogės.
Vieno kąsnio sumuštiniai su kumpiu
10 porcijų jums reikės:
· 100 gramų kumpio
· 100 gramų kietojo sūrio
· 2 valgomųjų šaukštų majonezo
· 10 riekelių baltos duonos
· 2-3 skiltelių česnako
· žalumynų
Iš duonos riekelių formele pasigaminkite apskritimų. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite sūrį su smulkintu česnaku, smulkiai pjaustytais žalumynais ir majonezu. Ant kumpio griežinėlio dėkite šaukštelį gautos sūrio masės, paskirstykite, kumpio griežinėlį susukite. Kumpį su sūrio įdaru prie duonos apskritimo pritvirtinkite mediniu smeigtuku.
Jautienos kepenėlių užtepėlė ant sūrių trapučių
10 porcijų jums reikės:
· 500 gramų jautienos kepenėlių
· 10 sūrių trapučių
· Vieno svogūno
· Vienos morkos
· Druskos
· Pipirų
· 2-3 šakelės petražolių
· Aliejaus kepimui
Svogūną ir morkas susmulkinkite, kepenėles supjaustykite maždaug 1 centimetro dydžio gabalėliais, viską apkepkite aliejuje kol apskrus. kepenėles ir daržoves sutrinkite trintuvu. Pagal skonį gautą masę pagardinkite druska, pipirais. Ant trapučio dėkite arbatinį šaukštelį gauto pašteto, papuoškite žalumynais. 30 minučių sumuštinukus padėkite į šaldytuvą.
Lašišos rutuliukai
10 porcijų jums reikės:
· 70 gramų silpnai sūdytos lašišos
· 50 gramų tepamo lydyto sūrelio
· 50 gramų saldžiosios paprikos
· žalumynų
· 10 tešlos krepšelių
Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais, ant jos uždėkite arbatinį šaukštelį lydyto sūrelio, pagardinkite žalumynais. Sūrį ant lašišos gabalėlio tolygiai paskirstykite, suformuokite rutuliuką. Rutuliuką įdėkite į tešlos krepšelį, papuoškite saldžiąja paprika.
Keptas baklažanas su lašina ir ikrais
10 porcijų jums reikės:
· 130 gramų baklažano
· 70 gramų silpnai sūdytos lašišos
· 70 gramų raudonųjų ikrų
· Žalumynų (petražolių arba krapų)
· 3-4 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
· Tešlai reikės vieno kiaušinio, pusės stiklinės miltų, trupučio šafrano, druskos, pusės stiklinės vandens.
Baklažaną perpjaukite pusiau – abi puses supjaustykite plonomis juostelėmis. Paruoškite tešlą – jos konsistencija turi priminti tirštą grietinę. Baklažanų juosteles apvoliokite tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje. Žuvį supjaustykite plonomis juostelėmis.
Ant keptos baklažano juostelės dėkite lašišos, ant viršaus – ikrų. Iš juostelės susukite suktinuką, persmeikite mediniu iešmeliu.
Lavašo suktinukai
Puiki idėja furšetui – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti lavašą. Be to, labai svarbu prieš patiekiant lavašo suktinukus juos palaikyti šaldytuve.
Lavašo suktinukas su vištiena
4 porcijoms jums reikės:
· 2 lavašo lakštų
· 250 gramų vištienos filė
· 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
· 1 gūžės salotų
· 2-3 pomidorų
· 1 raudonojo svogūno
· 1 valgomojo šaukšto majonezo
· 1 valgomo šaukšto teriyaki padažo
· Krapų ir petražolių
Vištienos filė iškepkite, tuomet supjaustykite mažais gabalėliais. Pomidorus nuplaukite, nulupkite odelę, smulkiai supjaustykite. Salotų lapus, krapus ir petražoles suplėšykite nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
Sumaišykite vištieną, žalumynus, pomidorus ir svogūną, pagardinkite majonezu ir teriyaki padažu. Plonai ir tolygiai paskirstykite gautą masę ant lavašo lakštų. Suvyniokite lavašą į suktinuką. Padėkite į šaldytuvą. Prieš tiekdamos svečiams – supjaustykite.
Vieno kąsnio desertai
Graikiniai riešutai su džiovintomis slyvomis
20 porcijų jums reikės:
· 20 graikinių riešutų puselių
· 20 džiovintų slyvų
Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Tuomet į kiekvieną džiovintą slyvą įkiškite po skrudinto riešuto puselę. Analogiškai galima pagaminti džiovintus abrikosus su skrudintais migdolais. Tai puikus vieno kąsnio desertas.
Braškės šokolade
10 porcijų jums reikės:
· 100 gramų šokolado
· 10 braškių
Šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Braškes nuplaukite, nuskabykite lapelius. Braškę iki pusės panardinkite ištirpdytame šokolade. Leiskite atvėsti. Taip pat svečiams galima patiekti iš džiovintas slyvas šokolade.
Skanaus!